Puistokadun hoiva- ja päiväkeskus

JSA Oy

Puistokatu 35 , 40100 Jyväskylä

-

50-luvun Jyväskylän Maalaiskunnan kunnantalosta nykyaikainen hoivakoti

Jyväskylän maalaiskunnan entinen kunnantalo koki täydellisen perusparannuksen. Rakennus purettiin sisältä rungolle saakka ja rakennettiin kokonaan uudelleen. Suojellun rakennuksen saneerauksessa korjaus- ja muutostyöt toteutettiin historiaa kunnioittaen, mutta kuitenkin niin, että Mehiläisen 65-paikkainen ikääntyneiden hoiva- ja päiväkeskus sai käyttöönsä toiminnalleen sopivat tilat. Tiloihin sijoitettiin myös ruokala, sekä Jyväskylän ammattikorkeakoulun Älykoti-yksikkö.

Saneeraus ei poista rakennuksen hienoa historiaa

Maalaiskunnan vanha kunnantalo on arkkitehti Erkki Huttusen suunnittelema, vuonna 1950 rakennettu ajalleen tyypillinen modernismia edustava julkinen rakennus. Rakennuksessa on vuosien varrella ollut Jyväskylän maalaiskunnankunnan ja kaupungin toimisto- ja kokoustilojen lisäksi muun muassa kahvila, autotalleja, liikehuoneistoja, autoliike sekä lääkärin ja hammaslääkärin tilat. Myös Jyväskylän ammattikorkeakoulun hyvinvointiyksikkö on toiminut tiloissa aikaisemmin.

Kohde on kulttuurihistoriallisesti ja Jyväskylän keskustan kaupunkikuvan kannalta arvokas rakennus, jonka vuoksi rakennuksen ominaispiirteet säilytettiin korjaus- ja muutostöissä. Tilojen huonejakoa muutettiin hoivakodille sopivammaksi, mutta ulkoapäin rakennus näyttää lähes entiseltään.

 

VRP Oy rakensi ja sijoittana oli eQ Hoivakiinteistöt.

Ladattavat tiedostot

Ei ladattavia tiedostoja. Pyydä lisätietoa ottamalla yhteyttä!

Kohteen sijainti